Recreatieschap Westfriesland Recreatie - Natuurlijk - West-Friesland

Welkom bij het Recreatieschap Westfriesland

Hondenbeleid

Honden aangelijnd
Honden zijn aangelijnd welkom op onze terreinen. Uitzondering hierop is het Drachterveld bij Oosterblokker in verband met vee.

Honden los
Op een aantal van onze terreinen zijn plekken waar de hond los mag en ook de ruimte krijgt om eens flink te rennen. Dit kan in het Streekbos bij Bovenkarspel, in de Hulk bij Hoorn, op een deel van de waterberging in het Egboetswater bij Oostwoud, op de Vooroever Vlietsingel en Vooroever Nesbos bij Medemblik en bij Vooroever Koopmanspolder bij Wervershoof. Onder Downloads vindt u de kaartjes. De losloopgebieden zijn omkaderd.

Houdt u wel rekening met andere recreanten op de fiets of te voet. Loslopende en rennende honden kunnen bedreigend overkomen, niet alleen voor mensen maar ook voor (aangelijnde) honden.

Honden verboden
Op de stranden en ligweiden zijn honden in het zwemseizoen van 1 mei t/m 1 oktober verboden in verband met hygiëne en zwemwaterkwaliteit. Hondenpoep veroorzaakt overlast en ergernis. 

Voor alle baasjes geldt dan ook een opruimplicht.

Ook zijn honden niet welkom in het Ecoproject in het Streekbos bij Bovenkarspel, het natuurdeel van het Egboetswater en op weiden waar vee graast.

Deze regels gelden op alle terreinen van het Recreatieschap.

Recreatieschap Westfriesland

Postadres

Postbus 20
1610 AA Bovenkarspel

Bezoekadres

De Middend 2
1611 KW Bovenkarspel

Contact

Tel.: (0228) 565 750
E-mail: Klik hier