Recreatieschap Westfriesland Recreatie - Natuurlijk - West-Friesland

Welkom bij het Recreatieschap Westfriesland

Fietsen

Fietsen

Fietsroutenetwerk Westfriesland

Verken Westfriesland per fiets. Het netwerk is volledig bewegwijzerd. U kunt van knooppunt naar knooppunt fietsen. Ideaal: u bepaalt zelf uw route en wat u onderweg wilt tegenkomen!

Bloeiende bollenvelden in het voorjaar

In het voorjaar kleuren de bloeiende bollen eindeloze vlakken tot de horizon. Dit trekt altijd veel bekijks. Regelmatig zetten automobilisten hun auto aan de kant om de mozaïeken op de foto vast te leggen.

Rust, ruimte en vergezichten

Niet alleen in het voorjaar is Westfriesland aantrekkelijk. De lintbebouwing van de typische Westfriese dorpjes wordt afgewisseld door verspreid in het land liggende stolpboerderijen, omringd door groene akkers en met altijd een kerktoren in de verte.

Westfriese Omringdijk

De regio wordt al eeuwen door de 126 kilometer lange Westfriese Omringdijk beschermd tegen het water. Nu biedt de dijk vooral weidse vergezichten, zowel op het water als naar de laagliggende polders in het achterland.

De Omringdijk verbindt de VOC-steden Hoorn en Enkhuizen en slingert zich door het platteland, via de oude steden Medemblik en Alkmaar weer naar Hoorn.

Een aantal terreinen van het Recreatieschap ligt in de omgeving van of zelfs aan de Westfriese Omringdijk.

Alle zintuigen mee laten genieten van prachtig Westfriesland? Onder 'Downloads' vindt u informatie over een culinaire route.

Aansluiting op andere fietsnetwerken

Het fietsroutenetwerk in Westfriesland sluit aan op de netwerken in Noord-Kennemerland, de Noordkop, Laag Holland, IJmond (het gebied tussen Castricum, Hoorn, IJmuiden en Zaanstad) en Flevoland, via de Markerwaarddijk. Met de fietsrouteplanner voor Noord-Holland kunt u zelf uw fietsroute uitstippelen. U kunt ook een route downloaden. 
Ontdekt u onderweg dat de route niet juist staat aangegeven of dat er bordjes ontbreken? Geef dit dan door via www.bordjeweg.nl.

Recreatieschap Westfriesland

Postadres

Postbus 20
1610 AA Bovenkarspel

Bezoekadres

De Middend 2
1611 KW Bovenkarspel

Contact

Tel.: (0228) 565 750
E-mail: Klik hier