Recreatieschap Westfriesland Recreatie - Natuurlijk - West-Friesland

Welkom bij het Recreatieschap Westfriesland

Het Streekbos

Het Streekbos

Gelegen aan de Veilingweg 21 te Bovenkarspel.

Een zee aan recreatiemogelijkheden, zowel op het land als op het water. Heerlijk wandelen of fietsen door het bosgebied, zonnebaden op het strand, roeien op het water of spelen in de speeltuin; in het Streekbos kan het allemaal. Vanuit het Streekbos Paviljoen, waar ook Volkssterrenwacht Orion, restaurant IJgenweis en IVN West-Friesland (Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid) zijn gevestigd, wordt van alles georganiseerd. Er zijn wandel- en fietsroutes, vaartochten en diverse arrangementen voor kleine en grote groepen. 

Het Streekbos is 73 hectare groot. Het terrein bestaat uit bos, weiden en water. Er zijn (half)verharde fiets- en wandelpaden, een zandstrand en een grote zwemplas. Het IVN verzorgt rondleidingen en excursies met een natuur-educatief karakter. U kunt vissen en varen in het gebied. Bij restaurant IJgenweis kunt u eten, drinken en midgetgolfen en waterfietsen of kano’s huren.

In het Klimpark zijn voor durfals verschillende routes met diverse moeilijkheidsgraden op hoogtes van 5 tot 13 meter.

Archeologisch Voetspoor

Ga eens terug in de tijd; bij het Archeologisch Voetspoor is met boomstammen de vorm van een bronstijdboerderij nagemaakt. Vanaf de model-plagger aan het eind van het Voetspoor is er een mooi uitzicht op de bronstijdboerderij.

Vereniging Oud Stedebroec is zeer behulpzaam geweest met materiaal en adviezen. Voor de plattegrond van de bronstijdboerderij en de tekst op het informatiepaneel werd door het Recreatieschap nauw samengewerkt met ADC ArcheoProjecten.

Honden

In vak A, B en C van het Streekbos is het toegestaan uw hond los te laten lopen, met uitzondering van het broedseizoen van 15 maart tot 15 juni. De vakindeling vindt u hiernaast onder Downloads.

Paarden

Paarden zijn in het Streekbos niet toegestaan. Dit staat ook op de informatiepanelen bij de toegangen.

Nuttige adressen

Volkssterrenwacht Orion  www.volkssterrenwachtorion.nl

IVN, Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid  www.ivn-westfriesland.nl

Restaurant IJgenweis Streekbos www.ijgenweisstreekbos.nl

Klimpark Streekbos http://klimparkstreekbos.nl

Streekbos Events  http://www.streekbosevents.nl

Recreatieschap Westfriesland

Postadres

Postbus 20
1610 AA Bovenkarspel

Bezoekadres

De Middend 2
1611 KW Bovenkarspel

Contact

Tel.: (0228) 565 750
E-mail: Klik hier