Recreatieschap Westfriesland Recreatie - Natuurlijk - West-Friesland

Welkom bij het Recreatieschap Westfriesland

Wandelnetwerk Westfriesland

Wandelnetwerk Westfriesland

Oktober is wandelmaand!

Wandelen is gezond voor lijf en leden. De terreinen van het Recreatieschap bieden elk wat wils: even uitwaaien, een stevige wandeling over (half)verharde paden of een rondje met de hond.

Wandelnetwerk in Westfriesland

Het Recreatieschap is volop bezig Westfriesland te voorzien van een wandelnetwerk. Het wandelnetwerk bestaat uit startpunten waarvandaan verschillende rondjes starten. Waar rondjes samenkomen zijn er genummerde keuzepunten zodat wandelaars ook langere wandeltochten kunnen maken. De Lange Afstand Wandelpaden (LAW’s) en het Noord-Hollandpad zijn integraal in het netwerk opgenomen.

Wandelnetwerk Noord-Holland

Het wandelnetwerk in Westfriesland sluit aan op andere wandelnetwerken in Noord-Holland. Ook wordt er nog volop aan uitbreiding gewerkt. Alle netwerken zijn voorzien van hetzelfde bewegwijzeringssysteem waardoor er naadloze aansluiting is. Het wandelnetwerk wordt gefaseerd aangelegd.

De wandelnetwerken in Noord-Holland kunt u hier vinden. Hier kunt u ook uw eigen route samenstellen en de app downloaden. Dan heeft u de routekaarten altijd bij de hand.

Honden

Houdt u er rekening mee dat sommige delen van een aantal wandelroutes niet toegankelijk zijn voor honden. Het betreft voornamelijk wandelroutes over dijken waar schapen en koeien grazen. Dit staat op de wandelpanelen aangegeven.

Recreatieschap Westfriesland

Postadres

Postbus 20
1610 AA Bovenkarspel

Bezoekadres

De Middend 2
1611 KW Bovenkarspel

Contact

Tel.: (0228) 565 750
E-mail: Klik hier