Recreatieschap Westfriesland Recreatie - Natuurlijk - West-Friesland

Welkom bij het Recreatieschap Westfriesland

Streekbos Paviljoen Bovenkarspel

Streekbos Paviljoen Bovenkarspel

Streekbos Paviljoen

In december 2009 ging de eerste paal van het Streekbos Paviljoen de grond in. Het Recreatiecentrum met het naastgelegen gebouwtje De Terp was ruim 30 jaar oud en voldeed niet meer aan de eisen van deze tijd. In De Terp was Vereniging voor Natuur- en Milieueducatie IVN afdeling West-Friesland gehuisvest. Samen met de in de gemeente Stede Broec gevestigde Vereniging voor Weer- en sterrenkunde Orion is het IVN West-Friesland gevestigd in het Streekbos Paviljoen. De bouw van het Streekbos Paviljoen was niet mogelijk geweest zonder bijdragen van de gemeente Stede Broec, ILG-subsidie van de provincie Noord-Holland en de Europese POP2-subsidie: 'Europa investeert in zijn platteland'.

Het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (voorheen ministerie van LNV) is eindverantwoordelijk voor POP2 in Nederland. Kijk voor meer informatie op www.rijksoverheid.nl

Horeca in het Streekbos Paviljoen

Restaurant IJgenweis Streekbos verzorgt horeca op een andere manier. Verantwoord ondernemen staat hoog in het vaandel. Er wordt vooral gewerkt met streekproducten: gerookte wilde zalm uit Enkhuizen, Andijkse schapenkaas en bier uit Bovenkarspel. Meer informatie op IJgenweis eten en drinken.

Recreatieschap Westfriesland

Postadres

Postbus 20
1610 AA Bovenkarspel

Bezoekadres

De Middend 2
1611 KW Bovenkarspel

Contact

Tel.: (0228) 565 750
E-mail: Klik hier